יום חמישי, 3 בינואר 2013

נט"ל מרכז חשוב / רימונה שיף.

בשנה האחרונה בקרתי בנט"ל  המרכז לסיוע נפשי במצבי לחץ וטראומה על רקע לאומי. את פני קבלו יהודית יובל רקנאטי
יו"ר ומיסדת נט"ל, ואורלי ל המנכ"לית . לאחר סיור שערכו לו במקום ספרו לי את הסיפור המסתתר מאחורי המרכז,
בשנת 1998 ד'ר יוסי הדר, פסיכיאטר ופסיכותרפיסט, משורר וסופר, הגה את רעיון הקמת מרכז טפולי יעוצי לקורבנות טראומה על רקע לאומי,  הוא הלך לעולמו באופן פתאומי ביולי 1998 ולא זכה לראות את נט"ל הולך ומקם. יהודית יובל רקנאטי שותפתו לדרך החליטה להמשיך את דרכו, היא רכשה בנין בתל אביב והסבה אותו לבית נט"ל. מראשית האינתפאדה  השניה הפכה נט"ל למרכז פעיל שאילו פונים מידי יום נפגעי פעולות איבה,
 חיילים שלחמו במלחמת לבנון השניה, בני משפחה וקרובים, תושבי שדרות, תושבי אשקלון, תושבי ישובי עוטף עזה והגליל המערבי, שהקסמים הפכו למנת חלקם היומית. בנט"ל מטפלים בילדים, בחיילים משוחררים באנשי מקצוע במצבי סיכון, במבוגרים הסובלים מספטומים פוםט טרומאותיים, נט"ל, כפי שגיליתי היא עמותה א פוליטית. ונותנת מענה לישראלים באשר הם. המבקשים לקבל סיוע, תמיכה ואוזן קשבת, עשרות אלפי איש, נאמר לי, טפלו עד היום בנט"ל. על ידי אנשי מקצוע בעלי נסיון רב בטפול בטראומה, באופן המאפשר לשלב גישות שונות כגון: טפול פרטני,  זוגי, משפחתי, וקבוצתי. טפול באמנות, בתנועה, במגע ועוד. הצוות הטיפולי   של נט"ל,  
 הסתבר לי עוד, מטפל גם בשטח, מעביר סדנאות למפעלים גדולים וחברות גדולות, כדי שיוכלו להתמודד עם נפגעי נפש במצבים טראומתיים, בבקור למדתי גם שלנט"ל קו סיוע שמספרו 1800-363-3631 . ושהוא הקו היחיד מסוגו בארץ העומד לרשות נפגעי הטרור על רקע לאומי. הקו מציע עזרה נפשית לילדים ולמבוגרים במגוון שפות, ופועל בימים ראשון עד חמישי בשעות 8:00 עד 22:00 ובימי שישי בשעות 10:00 עד 14:00 ואם חשבתי לתומי שנט"ל הוא רק מקום טיפולי.  
הרי שגיליתי בבקורי שהוא גם מקום למפגש חברתי. הודות למועדון החברתי שקומי שפועל בו. המועדון מציע מגוון פעיליות
כמו תנועה, ציור, צילום, מוזיקה, קרמיקה, ויטראג' ובשול. ובנוסף עורך גם פעיליות מחוצה לו כמו בקורים במוזיאונים, הרצאות וטיולים, המועדון פעיל בשעות הצהריים והערב. שמחתי לגלות בנט"ל גם מרכז תעודי.על רקע לאומי המאפשר למטופלים לספר את סיפורם בפני מצלמה, תהליך המאפשר להם, כפי שהסבר לי, לעבד חויות וזיכרונות ולחלוק אותם עם אחרים, הפרוייקט  פועל תחת הסיסמא "הסיפור שלך הוא הסיפור של כולנו".
 בנוסף בנט"ל, נוכחתי לדעת, קיים פרוייקט חיילים משוחררים. המציע סיוע פרטני או קבוצתי לחיילים ששרתו בצה"ל במהלך האינתיפאדה הראשונה והשניה, או במלחמות לבנון הראשונה  והשניה ועוד.
 התברר לי גם שביוזמת נט"ל נפתח לראשונה בישראל המרכז הבינתחומי ללימודי טראומה, המרכז פועל בשתוף עם הפקולטה לרפואה ובית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת תל אביב, מציע תכני לימוד, פסיכיתראפיה ממוקדת טראומה,  ומיועד לאנשי מקצוע לכל סוגיו. לכשעזבתי את המקום,  אמרתי לעצמי מה היו עושים קורבנות טראומה על רקע לאומי לולא קם נט"ל. ותארתי לעצמי כיצד הם מברכים יום יום את הצוות הטיפולי של נט"ל על התמיכה שלהם המתמשכת, שמחזיקה אותם בחיים, ונותנת להם גם את הכוח להמשיך.  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה